Pages

Sunday, May 9, 2010

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ




Για τη ζύμη
25γρ. μαγιά νωπή
75γρ. βούτυρο
250ml γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 1/2 κούπες αλεύρι


Για τη γέμιση
βούτυρο
ζάχαρη
κανέλα


Επίσης
1 αυγό
ζάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Λυώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταίνουμε τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν χλιαρά. Εάν ζεσταθούν πολύ τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Διαλύουμε μέσα την μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας, έως ότου έχουμε μία ζύμη μαλακιά και εύπλαστη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο, προσέχοντας να μην γίνει πολύ λεπτή. Απλώνουμε επάνω στο φύλλο βούτυρο και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη καλύπτοντας όλη την ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά. Κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 1,5 εκ., τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε πάλι για 30 λεπτά. Αλείφουμε στις φέτες αυγό με πινέλο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225 βαθμούς για 10 λεπτά ή εως ότου πάρουν ροδοκοκόκκινο χρώμα (εξαρτάται από τον φούρνο) στην μεσαία σκάλα.
Pin It!

No comments :