Pages

Monday, April 12, 2010

Μανιτάρια Ογκρατεν




Συστατικά

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 φλυτσάνια του τσάγιου γάλα (προτιμήστε εβαπορέ)
  • 4 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί (μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ.. μπορείτε να επιλέξετε)
  • λίγη τριμμένη πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη γαλέτα.

Οδηγίες

  1. Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά της ώρας.
  2. Κατόπιν τα στραγγίζετε καλά.
  3. Βράζετε το γάλα και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  4. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο γάλα, μαζί με το μοσχοκάρυδο, τα 3/4 του τυριού, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.
  6. Βάζουμε τα μανιτάρια και από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας.
  7. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τέλος πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
  8. Μόλις ροδοκκοκινήσειη επιφάνεια το φαγητό μας είναι έτοιμο!
  9. Συνοδεύται υπέροχα από καροτοσαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να γίνει πιό πικάντικο μπορείτε να βάλετε λίγη κεφαλογραβιέρα.

Προστέθηκε από deppythom, 08.06.08

Pin It!

No comments :