Pages

Tuesday, April 13, 2010

ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ ρύζι
20 κολοκυθοανθούς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός
2-3 κουταλιές δυόσμος
2-3 κουταλιές βασιλικός
2-3 κουταλιές θρύμπι ή θυμάρι αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λουλουδάκια και με πολλή προσοχή αφαιρούμε τον στήμονα. .Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.

Σε μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι, την μισή τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, 1 κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αμπελόφυλλα για να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια. Με προσοχή γεμίζουμε τα λουλουδάκια και τα κλείνουμε σαν φακελάκι. Τα τοποθετούμε σε σειρές πάνω στα κληματόφυλλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο ακόμα και μια κούπα νερό

.Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου, πρέπει το ρύζι να βράσει αλλά να μην λασπώσει και να πιεί το ζουμί του.

Πηγή συνταγής: bettyscuisine.blogspot
Pin It!

No comments :