Pages

Monday, April 12, 2010

Λιαστές ντομάτες



Συστατικά

Ντομάτες
Αλάτι
σκόρδο
βασιλικό ή ρίγανη

Οδηγίες

Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζετε σ'ένα ταψί. Βάζετε μισό κουταλάκι του τσαγιού αλάτι στο κάθε κομμάτι ντομάτας και τις τοποθετείτε στον ήλιο καλυμμένες με πολύ λεπτό ρούχο ή τούλι.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά και αρχίσουν να ξηραίνονται τις χτυπάμε με το χέρι μία-μία για να ξεκολλήσει το τυχόν αλάτι.
Τις διατηρείτε στην κατάψυξη ή κρεμασμένες σε ξηρό μέρος ή σε γυάλινο δοχείο με ελαιόλαδο, βασιλικό ή ρίγανη και σκόρδο. Με καυτό ήλιο η αποξήρανση μπορεί να γίνει σε 3-4 μέρες
Λίγα μυστικά ακόμα
Το βράδυ βάλτε τις μέσα στο σπίτι γιατί μπορεί να τραβήξουν υγρασία. Η φλούδα πρέπει να ακουμπάει στο ταψί για να τραβήξει τα υγρά της και όχι αντίθετα. Προτιμήστε ντομάτες "φοινικωτές"
Pin It!

No comments :